Zo'n vriend wil toch iedereen?!

Categorieën: 

Ken je dat verhaal? Van die 2 vrienden, J en I, die samen een dag op stap gingen...
Ze zouden een dag de stad in gaan. Als goede vrienden weer eens ontspannen bijpraten.
Enfin, ze wandelden door de binnenstad. Maar op een drukke oversteekplaats ging het ineens mis: Terwijl de vrienden overstaken, kwam er ineens een fietser op hen af die hen over het hoofd zag. Zonder te aarzelen nam vriend J een sprong waarmee hij voor vriend I kwam te staan en de klap met de fietser opving. Schaafplekken, kneuzingen, en de nodige geschrokken reacties tot gevolg.
Er werd eerste hulp verleend, de fietser verontschuldigde zich, maar J wilde er niet van horen.

Na wat omzwervingen kwamen de 2 in een gezellig eethuisje terecht voor een smakelijke lunch. Vriend I, die J bijzonder dankbaar was, wilde graag laten merken hoe blij hij was, en bood hem aan vooral iets lekkers van de kaart te kiezen, want hij zou betalen. Toen ze gegeten hadden liep I naar de balie om af te rekenen. Pasje in de pinautomaat: **geen saldo**. Hij pakte zijn telefoon erbij om op de bankieren-app te kijken: **saldo €-150.000,-**. Met hangende schouders liep I terug naar het tafeltje waar J ontspannen op hem zat te wachten. Beschroomd vroeg I aan J: "Ik heb geen geld op mijn rekening, ik schaam me diep, maar zou jij misschien de rekening willen betalen?"

Zeg nu zelf: Zo'n vriend wil toch iedereen? Het goede, het allerbeste nieuws is dat deze "Vriend" er inderdaad is: Jezus, Hij offerde Zichzelf vrijwillig op. Hij was het aan niemand verplicht, maar deed het, uit pure, ongekende liefde! Daarmee baande Hij de weg naar het Vaderhart! Nee, niet met een sprong of een pinpas, maar met Zijn bloed!

Door dat kostbare bloed betaalde Hij voor mensen met een openstaande schuld, zo hoog dat-ie in geen 100 jaar zou kunnen worden afbetaald! Hij betaalde daarvoor echter wel de hoogste prijs, Hij betaalde met Zijn leven. Als een lam werd Hij geslacht, afgeslacht. Maar alleen daardoor is volkomen aflossing van onze schuld mogelijk. En veel meer dan dat: Hij wil ons negatieve saldo omzetten naar een cheque met onbeperkte geldigheid en eindeloos saldo! Alleen met die cheque heb je vrije toegang tot het huis van de Vader!

Welk een vriend is deze Jezus, die in onze plaats wil staan!!! Staat Hij al aan jouw kant? Heb jij het al van Hem verloren? Waag het gerust met Hem, het zal je nooit tegenvallen!

Reactie toevoegen